Koja je tvoja idealna dijeta?

Zanima vas koja je vaša idealna dijeta za mršavljenje? Neki bi rekli da je odgovor vrlo jednostavan; manje hrane-više kretanja, no, istina nije tako jednostavna. Ljudi su različiti, pa zbog toga nije svaka dijeta za svakoga. Zato imate nas, da vas usmjerimo k dijeti koja će vama biti primjerena i učinkovita.

image

Montignacova dijeta

Michel Montignac se već od ranih godina borio s prekomjernom težinom. To ga je navelo da počinje s vlastitim istraživanjem, koje se temeljilo na pitanju, kakva je povezanost prekomjerne količine šećera i inzulina u krvi s debljinom. Potaknut vlastitim zdravstvenim stanjem i prekomjernom tjelesnom masom osmislio je program za mršavljenje koji je i postao poznat pod njegovim imenom kao Montignacova dijeta.

Metoda mršavljenja prema Montignacu sastoji se od dvije faze: faze mršavljenja i faze održavanja tjelesne mase.  Inspiriran glikemijskim indeksom namirnica, svoju dijetu temelji upravo na tim vrijednostima. Cilj ove dijete nije brojanje kalorija niti gladovanje, nego konzumiranje namirnica s niskim glikemijskim indexom.

Atkinsova dijeta

Atkinsova dijeta se preporučuje kako za mršavljenje, tako i za promjene prehrambenih navika koje mogu pozitivo utjecati na vaše zdravlje .

Začetnik dijete je dr. Robert Atkins koji vjeruje da uzrok prekomjerne tjelesne težine leži u konzumiranju prevelike količine ugljikohidrata. Ako ih ne uspijemo istopiti, počinju se gomilati u obliku masnog tkiva.  

Atkinsova dijeta se temelji na pravilu da dnevno ne smijemo konzumirati  više od 60 grama ugljikohidrata. No, ako se odlučite za tu dijetu, u neograničenim količina smijete konzumirati meso, ribe, morske plodove, jaja i biljne masti.

Dijeta kemijskog raskroja

Dijeta kemijskog raskroja ima više varijanti.  Zapravo se radi o niskokaloričnoj dijeti. Kod ove dijete je važno da se pridržavate jelovnika, jer je prava kombinacija namirnica zaslužena za to da se masne stranice razgrađuju. Važno je napomenuti i upozoriti da se ove dijete nije dobro pridržavati duže od 3 dana. Ova dijeta je primjerena samo za brzo mršavljenje koje ima kratkotrajne rezultate i potreban je oprez kod izvođenja ove dijete. Dijetu kemijskog rastroja ili trodnevnu dijetu su sastavili liječnici s kardiološkog odjela klinike u Birminghamu u Alabami.

U osnovi je trebala biti namijenjena srčanim bolesnicima s prekomjernom težinom koji su trebali brzo smršaviti prije operacije.

Ako vas zanima koja je vaša idealna dijeta, možete ispuniti besplatni test >>  

Koja je zapravo vaša dijeta?

Svako tijelo je drugačije i drugačije reagira na pojedine dijete. Stoga, moramo sami otkriti što našem tijelo najviše odgovara. No, uvijek se pametno osvrnuti na savjete naših nutricionista:

Posegnite za:

  • Zelenim povrćem koje sadrži brojne vitamine, antioksidante, esencijalne minerale te vlakna.  
  • Bobičastim voćem jer je bogato vlaknima i antioksidantima.
  • Jabukama, jer ih nazivaju supervoće.
  • Citrusima, koji osim što su bogati vitaminom C, našem tijelu omogućuju alkalizaciju, što znači da uklanjaju toksine iz tijela.
  • Ribama, rakovima, puranu jer sadrže proteine i aminokiseline,  

 Kada mršavite, vodite računa da vašem tijelu ne nedostaju važne tvari poput vlakna, minerala, proteina, vitamina i mononezasićenih masnih kiselina.

 

 image

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod