Detox za lijepu kožu

Detoksikacija pomaže da vaša koža bude ljepša, sjajnija i čišća. Toksini i agresivna kozmetika mogu koži napraviti više štete nego koristi. Pročitajte kako s određenim namirnicama i tretmanima možete pomoći da vaša koža ponovno zablista.

image

2-dnevni  tretman detoksikacije za lijepu kožu

Svoju kožu možete brzo regenerirati pomoću detoksikacije tokom cijelog vikenda. Ne brinite, nije potrebno da gladujete, nego promijenite životni stil ili trošite novce na skupocijene proizvode. Sva moć tretmana koji će očistiti vašu kožu se skriva u prirodnim sastojcima te pravilnoj njezi kože.

Dan 1

Večer:

Uklonite ono što previše. Čišćenje je uvijek povezano s rečenicom '' i manje je previše''. Izbacite iz hladnjaka sve masne i umjetne sastojke, i rađe ga napunite sa svježim povrćem (brokula, špinat, mrkva...) i voćem (jabuka, grožđe, tropsko i bobičasto voće …). Antioksidanti će se u svježim namirnicama pobrinuti da se vaša koža brže regenerira i zablista u punom sjaju. Kod detokiskacije nećete trebati ništa osim gela za čišćenje te dnevnu i noćnu kremu.

Dan 2

Jutro:

Osvježite tijelo i dobro ga hidratizirajte.Natašte popijte biljni ili zeleni čaj. Biljni čajevi sprječavaju upale te potiću djelovanje bubrega. Tako ćete spriječiti podbuhlost, a istodobno smiriti i navlažiti kožu.

Pokušajte se oduprijeti kavi ili crnome čaju. Umjesto toga rađe konzumirajte zeleni čaj koji ima manji učinak, ali je bogat antioksidantima koji regeneriraju kožu i tijelo.  

Podne:

Prouštite si masažu. Često odemo na masažu tijela, a zaboravimo na masažu lica. Nježnom masažom lica pospješit ćemo izlučivanje otpadnih tvari preko limfnog sustava.  

Kako si možemo kod kuće priuštiti limfnu drenažu? Dobro očistite obraz i ruke. Na prste nanesite noćnu kremu i počnite masirati obraz. Najprije s vrhovima prstiju tapkajte po području između očiju. Zatim izmasirajte čelo, bradu i obraze.  

Pokreti neka budu nježni i lagani, i neka se kreću prema ušima i vratu.

Večer:

Malenu posudu napunite toplom vodom i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od citrusa. Čisti ručnik namočite u vodi, legnite i ručnikom prekrijte obraz. Para i uterično ulje će otvoriti vaše pore i imati smirujući učinak.

Nakon toga, na lice stavite masku od gline. Možete ju kupiti ili napraviti sami. Ukoliko namjeravate sami kupiti glinu, obratite pozornost da bude organska i rađena od priznatih proizvođača.

Nanesite masku na obraz i sačekajte da glina otvrdne. Glina će iz kože upiti sve otpadne tvari i višak masnoće, te nahraniti kožu dragocijenim mineralima.

Dan 3

Jutro:

Priuštite si piling. Umijte tijelo s mlakom vodom i blagim sapunom. Na obraz nenesite gel za čišćenje i nakon toga nježni piling kako bi odstranili odumrle stanice.

Podne:

Kako bi vaše tijelo brže izbacilo toksine, dan započnite fizičkim aktivnostima. Uživajte u suncu i svježem zraku te razgibajte mišiće i zglobove. Duboko disanje će pospješiti djelovanje limfnog sustava i pobrinuti se za čišćenje tijela.  

Večer:

Nakon detoksikacije se moramo pobrinuti za proces obnove. Pripremite masku koja će nahraniti i smiriti vaš obraz. U čaši pomiješajte med i smiksani krastavac. Masku namažite po obrazu, legnite i obraz prekrijte ručnikom. Odmarajte 10 minuta.  

Med će djelovati protuuplano, a krastavci će pospješiti izlučivanje vode i toksina. Razultat će biti napeta, sjajna i zdrava koža.  

Pobrinite se za lijepu kožu i nakon detoksikacije  

Ako ne promijenimo životne navike, čišćenje kože i tijela na žalost ima kratkotrajan učinak. No, učinak možemo produžiti ako nakon detoksikacije prihvatimo određene zdrave navike.   

Vaša koža će vam biti zahvalna, ako ćete redovito:

  • Pijte dovoljno vode (barem pola litre na dan). Svoj jutarnji ritual možete započeti napitkom koji ćete pripremiti iz vode, meda i limunovog soka. Tokom dana konzumirajte zeleni čaj ili čaj od đumbira koji će štiti kožu svojim antioksidativnim učinkom

  • Konzumirajte probiotike.Oni će se pobrinuti da se u tijelo svi proseci odvijaju normalnim tijekom. Dodaci prehrani s probioticima i prebioticima su odlično rješenje.

  • Konzumirajte vlakna! Ovs, mahunarke i žitarice,odlično utječu na naš probavni trakt, stoga ha češće uvrstite u svoj jelovnik.

 Sensilab preporučuje